Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati http://www.fonduri-ue.ro/
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

 

Admitere 

 

Inscriere program de masterat “Dezvoltare regionala”

ATENTIE!!

Se modifica metodologia de admitere dupa cum urmeaza:

  • depunerea dosarelor de candidatura: 05-10 octombrie 2011 ( toate documentele in format electronic depuse la adresa office@dezvoltaregionala.ro sau hard copy la camera 415 (Cladirea Rectorat a Universitatii din Craiova) pana luni orele 16.00).
  • proba- interviu- marti, 11 octombrie 2011 incepand cu ora 16.00, sala 366 (Cladirea Rectorat a Universitatii din Craiova). Atentie! Doar candidatii preselectati vor fi chemati la interviu cu comisia de concurs unde vor prezenta eseul si motivatia alegerii masterului in Dezvoltare regionala; interviul va dura intre 15-30 de minute; Lista candidatilor preselectati si programarea pentru interviu va fi afisata pe site-ul proiectului www.dezvoltaregionala.ro.
  • in data de 12 octombrie, orele 10 am, candidatii admisi vor fi anuntati prin email, telefon si afisaj online la adresa http://www.dezvoltaregionala.ro/ si la avizierele Universitatii din Craiova;
  • in perioada 12-14 octombrie 2011- depunerea dosarelor si inmatricularea- toate documentele vor fi depuse în dosar plic. Dosarul de inscriere la cursurile programului de masterat Dezvoltare regionala trebuie sa cuprinda:
   - adeverinta salariat sau absolvent facultate în original;
   - diploma de licenta cu foaia matricola si diploma de Bacalaureat in original sau copie legalizata(diplomele de master si doctorat daca este cazul sau adeverinta);
   - copie legalizata dupa certificatul de nastere si simpla dupa buletin;
   - adeverinta medic familie ca sunteti clinic sanatos;
   - fisa de inscriere in original(completata);
   - doua scrisori de recomandare in original si scrisoare de intentie in original;
   - 2 poze tip pasaport

Universitatea din Craiova anunta lansarea programului de master profesional „Dezvoltarea regionala” ce se deruleaza in perioada octombrie 2011- iulie  2013. 
Programul de master se adreseaza cu precadere persoanelor ce au deja experienta la locul de munca; un numar de 20 de locuri este alocat pentru candidatii ce au deja minimum 1 an vechime la locul de munca si doar 10 locuri sunt scoase la concurs pentru studenti ce au terminat in promotia 2011 sau inainte de acesta dar care nu au avut un loc de munca pana in prezent.
Toate locurile scoase la concurs sunt subventionate 100%. 
 
Admiterea la programul de masterat va cuprinde urmatoarele etape:
 
Inscrierile se fac exclusiv online la urmatoarea adresa office@dezvoltaregionala.ro unde vor fi trimise: 
 
 1. CV in format Europass
 2. Eseu- care sa fie elaborat in concordanta cu una din temele propuse- pot fi gasite la adresa http://dezvoltaregionala.ro/ro/dezvoltare-regionala/admintere sau la aviziere din Universitatea din Craiova; eseul trebuie sa aiba un maxim 2000; in prima pagina, sub titlul eseului vor trebui sa apara specificate urmatoarele date: nume, prenume, functia ocupata, institutia unde lucreaza in prezent, numar telefon personal, email. Toate datele furnizate vor fi folosite doar in vederea optimizarii procedurilor de selectie a candidatilor iar administrarea datelor personale va respecta legislatia in vigoare; editarea eseului va respecta urmatoarele caracteristici: font- times new roman,  size-12, line spaced- 1,5, justify text.
 3. 2 scrisori recomandare- scanate; fie din aria de expertiza a candidatului, fie de la cadre didactice universitare; 
 4. Scrisoare de motivatie- De ce am ales Masterul Dezvoltare regionala 
 5. Copii scanate ale diplomei de licenta (adeverinta de licenta), buletin, certificat de casatorie (unde este cazul), formular de admitere completat 
 
 
ATENTIE! 
Trimiterea tuturor documentelor enumerate mai sus in format electronic este obligatorie! Aceasta etapa este eliminatorie. Doar candidatii preselectati vor fi invitati la interviu.
Candidatii preselectati vor fi chemati la interviu cu comisia de concurs unde vor prezenta eseul si motivatia alegerii masterului in Dezvoltare regionala; interviul va dura intre 15-30 de minute;
in data de 9 octombrie candidatii admisi vor fi anuntati prin email, telefon si afisaj online in http://www.dezvoltaregionala.ro si la avizierele Universitatii din Craiova;
 
 
NU SE PERCEPE TAXA DE INSCRIERE SI INMATRICULARE. 
 
Pentru mai multe detalii consultati portalul online al masterului: http://www.dezvoltaregionala.ro si coordosnator comunicare proiect asist. univ. drd. Cristina Ilie,  cristina.ilie@dezvoltaregionala.ro , 0766/291455
 
Programul de masterat „Dezvoltarea regionala” este parte integranta a activitatilor de cercetare si didactice asumate prin proiectului „Universitatea – pol de inovare i dezvoltare”, numar contract POSDRU/86/1.2/S/64238,co-finanat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, implementat de catre Universitatea din Craiova în parteneriat cu Universitatea din Bucureti, Facultatea de Sociologie i Asistena Sociala i Consoriul Universitar Oulu, Finlanda, infiintarea programului pilot de master Dezvoltare Regionala pentru perioada octombrie 2011- iunie 2013. 

 

ATENTIE!

Descarca aici fisa de inscriere 

INDICATII:

 • 1. la sectiunea: "concursul de admitere sesiunea......"- se completeaza "octombrie 2011"
 • 2. la sectiunea "FACULTATEA" se completeaza "Facultatea de Teologie, Istorie si Stiinte ale Educatiei"

   

CONCURS DE ADMITERE

Program de masterat “Dezvoltare regionala”
 
Teme eseuri
 • Care sunt semnificatiile termenului de "regiune" si ce reprezinta aceasta în contextul politicii de coeziune a UE?
 • Care sunt avantajele si dezavantajele politicii de dezvoltare regionala a UE pentru Statele Membre?
 • Este necesara o politica regionala în UE? Dar, în România? (fie ca raspunsul este negativ, fie ca este pozitiv, argumentati) 
 • Mondializarea, internationalizarea, globalizarea culturii intr-o Europa comunitara.
 • Politica de vecinatate si noul spirit european.
 • Casa comuna europeana sau himera culturii fara frontiere.
 • Cultura minoritarului si problematica limitelor.
 • Dezvoltare comunitara prin intermediul fondurilor sociale
 • Regionalizarea politicilor sociale
 
Bibliografie
 
Bibliografie
-Identitati culturale in Europa-
 
 • Simona Mirela Miculescu,  Relatii publice internationale in contextul glebalizarii, Bucuresti, comunicare.ro, 2001.
 • David Held, Anthony McGrew, David Goldblatt, Jonathan Perraton, Transformari Globale. Politica, economie, cultura, Iasi, Polirom, 2004.
 • Mircea Malita, Jocuri pe scena lumii. Comflicte, negocieri, dilpmatie, Bucuresti, Ed. C. H. Beck, 2007.
 • Nayef R.F. Al-Rodhan, Gerard Stoudmann, Pillars of Globalization, Geneva, Editions Slatkine, 2006.
 • Nicoleta Corbu, Brandurile Globale. O cercetare cros-culturala, Bucureti, Tritonic, 2009.
 • Nicole Ameline, La protetuale, ction des frontiesr europeenne apres Maastricht, Paris, Assemblee Nationale, Rapport d’information, nv. 1351, 1994.
 •  Corvin Lupu, Romania in contexul relatiilor internationale acuale, Sibiu, Technomedia, 2006.
 • Ion Deaconeascu, Teoria relatiilor internationale, Craiova, Sitech, 2004.
 • Approches polimologiques, Paris, FEDN, 1991.

 

Lista candidatilor admisi la master


Lista Candidatilor admisi Candidatii declarati admisi trebuie sa aduca dosarul cu actele in original pana vineri 14.10.2011, orele 16.00 sala 415.
Cei care nu depun dosarul cu acte in original in termen vor fi eliminati.
Program de primire a dosarelor - Zilnic 12-16. 11\10\2011 22:06

 

Lista candidatilor preselectati

Erata la lista candidatilor preselectati pentru interviu in urma depunerii dosarelor online.
Datorita erorilor tehnice a sistemului informatic, lista candidatilor preselectati a fost actualizata. 11\10\2011 16:01


 

Lista candidatilor preselectati(in urma primirii dosarelor online) pentru etapa a-2-a (interviul) a concursului de admitere la Masteratul "Dezvoltare Regionala".

   Persoanele inscrise pe lista vor intra la interviu, in ordine alfabetica, incepand cu orele 16.00- sala 366 (Cladirea Centrala a Universitatii din Craiova). 11\10\2011 01:10